Zajęcia kulinarno – florystyczne
Tematyka zajęć obejmowała promocję zdrowej żywności. Dzieci zostały poczęstowane wspaniałymi, kolorowymi i smacznymi kanapkami, koreczkami i przetworami. Różnorodność potraw sprawiła, że uczniowie wzbogacali swoją wiedzę i doświadczenie o nowe doznania smakowe. Uczennice z ZSR przygotowały dla najmłodszych quiz pt.: „Owoce i warzywa”.
W drugiej części spotkania odbyły się zajęcia florystyczne. Florystyka to nie tylko sztuka układania kwiatów, to przede wszystkim uwalnianie kreatywności i doskonalenie wyobraźni. Dzieci z SP 3 przyniosły dużą ilość owoców i warzyw. Uczennice z ZSR kwiaty, nasiona, łodygi roślin oraz przybory, które posłużyły do układania barwnych, jesiennych bukietów. Niektórzy uczniowie wykonywali owocowo – warzywne zwierzątka. Nauczycielki, uczniowie starsi i młodsi z wielką przyjemnością wykonywali swoje prace.
Zajęcia te były wspaniałym doświadczeniem dla najmłodszych.
Anna Borowska, nauczyciel SP3